Snuffelstage

Home »  Snuffelstage

Wil je onderzoeken of het werken als illustrator, fotograaf of grafisch vormgever wat voor je is?
Wij vinden het hartstikke leuk als kinderen een dagje mee komen lopen om zo te laten zien wat wij doen en wat er allemaal bij komt kijken.

Donderdag 9 februari 2017 heeft Noëmi een middag meegelopen.
Noëmi zit in groep 8 en moest voor school een bedrijf zoeken waar ze een snuffelstage mocht lopen. Aangezien ze later illustrator van kinderboeken wil worden is ze via Drukkerij Wedding bij ons terecht gekomen.
We hebben haar beknopt uitgelegd hoe een prentenboek van Blauwe Gerrit tot stand komt en wat er allemaal bij komt kijken. Dat je als illustrator samen kunt werken met andere vakmensen zoals grafisch vormgevers en fotografen.

Na een klein stukje theorie is Noëmi zelf aan de slag gegaan met het verzinnen van een personage en deze op papier te tekenen met potlood. Hierbij kon Chuck haar goed laten zien hoe je welk potlood het beste kunt gebruiken voor welk doeleinde en heeft Noëmi geleerd hoe je het beste kunt schaduwen. Haar personage is een vos en die heet “Storm”.
Hierna hebben we samen de tekening ingescand en zijn we aan de slag gegaan met Adobe Photoshop. Hier Liet Sander zien dat je naast het inkleuren van de tekeningen met een tekentablet ook heel mooi schaduwen kunt aanbrengen.

Uiteindelijk hebben we samen een achtergrond gemaakt en “Storm” erin gezet.
Noëmi was heel tevreden met het eindresultaat.
We hebben een ontzettend leuke middag gehad.
Noëmi heeft geleerd dat ze op verschillende manieren kan tekenen. Niet alleen op papier maar ook digitaal.
Ze had niet verwacht dat haar tekeningen zo levendig zouden worden door het gebruik van een computer.
Noëmi weet nu zeker dat ze later illustrator wil worden. Ze vind het ontzettend leuk om haar fantasie zo levend op papier te krijgen.